Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μαρία Ιωαννίδου: Με ένα "αντίο" ξεσηκώνει τις νύχτες μας


Έχει τη φωνή, έχει την παρουσία και αν είσαι από αυτούς που ψάχνουν και ξεχωρίζουν καλά κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας, τότε σίγουρα έχεις ακούσει το τραγούδι της «Αντίο», και σου άρεσε. Ο λόγος για την Μαρία Ιωαννίδου που το τελευταίο διαστημα τραγουδάει στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας την βρήκε ευδιάθετη και την "ανέκρινε" για εσάς.


Tι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Προέρχομαι από γονείς τραγουδιστές οπότε από πολύ μικρή ηλικία είχα τα ερεθίσματα κ το μικρόβιο ώστε κάποια στιγμή να πω ότι αυτό θα κάνω στη ζωή μου... θα γίνω τραγουδίστρια.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το ξεκίνημα για μια νέα τραγουδίστρια;
Είναι δύσκολο θα έλεγα ειδικά στις μέρες μας κ σ’ αυτήν την εποχή που υπάρχει πληθώρα τραγουδιστών, δεν μπορεί εύκολα ένα νέο παιδί να καθιερωθεί στο χώρο αν δεν έχει τις ανάλογες γνωριμίες-δημόσιες σχέσεις.

Τελικά για να γίνει κάποιος τραγουδιστής-τραγουδίστρια χρειάζεται ταλέντο ή και μουσική παιδεία;
Το ταλέντο είναι βασικό και είναι έμφυτο οπότε σε συνδυασμό με μουσικές γνώσεις γίνεσαι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης.

Ποιες συνεργασίες-σταθμούς ξεχωρίζεις από την πορεία σου μέχρι σήμερα και γιατί;
Οι συνεργασίες που θεωρώ πολύ σημαντικές για μένα είναι αρχικά με τον Νίκο Βέρτη με τον οποίο συνεργάστηκα για αρκετό καιρό και νιώθω πολύ τυχερή γιατί αποκόμισα πολλά πράγματα όσον αφορά τη δουλειά το πείσμα κ την πειθαρχία που πρέπει να έχει ένας τραγουδιστής για να χτίσει τη δική του πορεία… στη συνέχεια η φετινή μου συνεργασία με τον Βασίλη Καρρά τον οποίο ευχαριστώ που με επέλεξε και νιώθω ακόμα μια φορά τυχερή γιατί το να δουλεύεις μ’ αυτόν τον καλλιτέχνη είναι τιμή,  δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Πως αισθάνεσαι κάθε φορά που τραγουδάς στο Lido; Οι Γιαννιώτες ξέρουν να διασκεδάζουν;
Στο lido περνάμε υπέροχα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα, ο κόσμος φαίνεται ότι διασκεδάζει και για μας αυτό είναι το πιο σημαντικό... έχουμε φταίξει ένα πλήρες διασκεδαστικό πρόγραμμα που πιστεύω καλύπτει και τον ποιο δύσκολο θαμώνα.

Θα μπορούσες να ζήσεις κάποια στιγμή μόνιμα στα Γιάννενα; Ναι, όχι και γιατί;
Τα Γιάννενα είναι μια πανέμορφη , γραφική και πολύ ρομαντική πόλη  που εύκολα μπορεί να σε αποπλανήσει οπότε  θα μπορούσα να ζήσω άνετα  σε μια τέτοια πόλη.

Δισκογραφικά σε τι φάση βρίσκεσαι αυτή την εποχή;
Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το νέο μου τραγούδι που έχω την τιμή να είναι σε στίχους του Βασίλη Καρρά και μουσική Γαβριήλ Γαβριήλογλου κ είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να το μοιραστώ με τον κόσμο.

Με ποιον ή με ποια θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν έχει συμβεί ακόμη;
Επομένη συνεργασία θα ήθελα να είναι με τον Γιάννη Πλούταρχο τον οποίο θαυμάζω πάρα πολύ και η φωνή του με μαγεύει .

Τι όνειρα και τι σχέδια κάνεις για το μέλλον;
Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ να κάνω καλές συνεργασίες και να έχω κοντά μου τους ανθρώπους που αγαπώ.

Συνέντευξη: Μίλτος Γήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου